Terugblik op Duurzame Expeditie 10 oktober 2017

Verslag Duurzame Expeditie 10 oktober 2017

 Op 10-10 organiseerden wij een expeditie langs duurzame koplopers in Noord-Holland. Een dag met mooie verkenningen zoals wat er komt kijken bij een "wasje draaien" bij koninklijke wasserij Newasco in Heemstede. Zij spannen zich in om waar mogelijk hun positieve impact te vergroten, zowel op het terrein van het milieu als ook de duurzame inzet van medewerkers.

Daarna volgde een bezoek aan Park 20|20. Dit bedrijvenpark wordt door belangstellenden uit de hele wereld bezocht omdat het een lichtend voorbeeld van een C2C park is. Een kleurig park met levendige groene gebouwen om in te werken in een mooie omgeving met een moestuin en kas. In Parkcafé Groen genoten wij van een goed verzorgde lunch.

Vervolgens vertrokken wij met de bus naar Tata Steel. Op de locatie zelf is een foto- en film verbod, waardoor we alleen een groepsfoto in de foto-impressie van deze dag mee kunnen nemen. Maar het bezoeken van de verschillende procesinrichtingen van Tata Steel was voor de deelnemers een warme (zeg maar rustig hete) en enerverende ervaring. Tata Steel spant zich in om haar processen te verduurzamen en heeft een rol als gebiedsverantwoordelijke. Het terrein van Tata Steel herbergt veel bijzondere planten en dieren, waaronder de zandhagedis, de nachtegaal en vlinders zoals de in ons land sterk bedreigde argusvlinder. Tata Steel geeft de natuur de ruimte en werkt samen met natuurbeheerder PWN aan het verder versterken van de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving.

De dag werd afgesloten met een drankje, aangeboden door Tata Steel. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag met dank aan degenen die het mogelijk hebben gemaakt:

Newasco te Heemstede
Park 20|20 in Hoofddorp
Tata Steel te Velsen Noord
Hellingman & zn voor het vervoer
Rabobank, als sponsor van dit netwerk.

 
Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH