Business Bloemist Florapro® rijdt elektrisch

Veel bedrijven gebruiken duurzaamheid als marketing- of verkoopargument. Florapro®, gecertificeerd als Duurzame Bloemist, voert daarentegen juist het principe duurzaamheid door in een tijd waarin het economisch stroef gaat. 

Ruud Steur en Jan Pieter Hartog zien het duurzaamheidsbeleid als een oprechte keuze die past in hun onderneming, visie en zorg voor de leefomgeving. Daarmee onderscheiden zij zich van collega-bloemisten.

De beide eigenaren van Florapro® zijn zeer enthousiast over deze strategische keuze: "Wij willen een eerlijk product verkopen. Een natuurproduct, zoals wij die leveren, bestaat uit meer dan alleen het natuurlijke component bloemen of planten. In alle facetten van het totaalproduct willen wij zo eerlijk en duurzaam mogelijk zijn en dat betekent een gecertificeerde duurzame inkoop en bedrijfsvoering. 

Bezorging
De bezorging is ook onderdeel van het product, een onderdeel van de beleving van het versturen of ontvangen van bloemen en planten. Bedrijven kunnen vanaf nu een totaal duurzaam ‘floraproduct’ krijgen, want sinds november zet Florapro® twee nieuwe Renaults in voor de bezorging van duurzame bloemen, interieurbeplanting en kerstproducten. 

Elektrisch rijden
In samenwerking met Autobedrijf Van der Steen Heiloo heeft Florapro® gekozen voor de Renault Kangoo ZE, de 100% elektrische bedrijfswagen. "Een functionele bedrijfsauto waar we alles mee kunnen vervoeren. En wij zien deze investering ook als een uithangbord voor elektrisch vervoer, niet alleen voor onze producten, maar ook voor andere branches. Uiteindelijk gaan we allemaal duurzaam", is de stellige overtuiging van beiden.

Florapro® is als eerste bloemist in Nederland, gecertificeerd als Duurzame Bloemist (brons, mei 2009), waarbij in april 2012 de "Status Zilver" is behaald. Ook de bedrijfsvoering (van inrichting van het pand tot en met schoonmaakartikelen) en het inkopen van duurzame materialen is zo duurzaam mogelijk. Florapro® is lid van MVO Nederland, Stichting de Waaier en aangesloten bij Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland (DOinNWH).

logo rabobank foundingpartner DOinNWH