Dag van de DUURZAAMHEID 2016


10 oktober 2016 is dit jaar de Dag van de duurzaamheid. We nemen u graag de gehele dag mee en maken er een inspirerende dag van langs bedrijven die koplopers zijn op hun gebied.

Uitnodiging

Op 10-10-2016 organiseren DOinNWH (Duurzaam ondernemen in Noord West Holland) en DORA (Duurzaam ondernemen Regio Amsterdam) in het kader van de Dag van de Duurzaamheid een bustocht langs duurzame ondernemingen in Noord-Holland. Beide netwerk organisaties zetten zich in om duurzame ondernemers met elkaar te verbinden en hun praktijk te delen. Naast leden van DOinNWH en DORA kunnen ook andere geïnteresseerde ondernemers deelnemen aan deze dag. Kom duurzame inspiratie opdoen tijdens de bedrijfsbezoeken en kom netwerken! Stap op bij NS-station Alkmaar Noord of NS-station Krommenie-Assendelft (of kom op eigen gelegenheid naar Forbo, Industrieweg 12 in Assendelft). Aan het einde van de expeditie is vervoer terug naar Krommenie-Assendelft geregeld.

Deelname aan deze duurzame expeditie is gratis, maar meld je wel aan voor een plaats (i.v.m. beperkt aantal plaatsen krijgen leden voorrang en wordt verder de datum van aanmelding gevolgd). Mocht u na aanmelding niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, dan brengen wij een no-show fee van €37,50 in rekening.

Aanmelden via:. http://www.doinnwh.nl/agenda/dag-van-de-duurzaamheid-2016/

Programma

08.30 uur Vertrek vanaf opstapplaats NS-station Alkmaar Noord

09:00 uur Opstapplaats NS-station Krommenie-Assendelft

We starten deze inspirerende dag van bedrijfsbezoeken om 09.30 uur bij Forbo (inloop vanaf 09.00 uur), Industrieweg 12 in Assendelft. Verder bezoeken wij o.a. (mogelijk volgen nog kleine wijzigingen in het programma):

Forbo

Forbo Flooring Systems is producent van professionele vloerdekkingsproducten zoals vinyl, textiel, entree vloeren en linoleum. Forbo is vooral gekend als Linoleum producent. Linoleum is een bijzonder product, ooit de eerste en enige harde, gladde gesloten vloer, nu vooral bekend onder het merk Marmoleum. Linoleum (Marmoleum) is een 100% natuurlijk product, een die zich moeiteloos kwalificeert als het meest effectieve C2C product, en een die zich een Platinum status kan laten aanmeten in een LEED certificering.

Lunch

We nemen ruim de tijd voor de lunch op een inspirerende plek.

Orgaworld

Het bedrijfsbezoek aan Orgaworld is een combinatie bezoek aan Orgaworld, Van de Bron & Icova. Orgaworld verwerkt in Amsterdam via vergisting organisch afval van restaurants en winkels en maakt hier groene stroom, warmte en een meststof van, en sluit hiermee lokale kringlopen.

Van de Bron

Vandebron is een energiebedrijf. Ze levert consumenten en kleine bedrijven groene stroom, rechtstreeks ‘van de bron’, in dit geval Orgaworld. Vandebron zal u meenemen in de voordelen van een lokale kringloop.

Icova

Icova is een zusterbedrijf van Orgaworld ondersteunt in Amsterdam de gemeentelijke doelstelling van ‘Agenda Duurzaam’, om de inzameling  en het transport schoner te maken, onder andere door inzet van Euro6 voertuigen, elektrische voertuigen en vervoer over het water.  

Sortiva

Sortiva verwerkt afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Door dat op een milieubewuste manier te doen, dragen wij bij aan een duurzame samenleving.


Deze expeditie sluiten wij ’s middags af met een bedrijfsbezoek, hapje en drankje bij Sortiva te Alkmaar. Om 18.00 uur vertrekt de bus bij Sortiva richting NS-station Alkmaar-Noord en NS-station Krommenie Assendelft om u weer bij uw vertrekpunt (OV of uw auto) terug te brengen. 


 

 


Aanmelden


Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH