16% duurzame energievoorziening in 2020

Het kabinet wil in 2020 tot 16% duurzame energievoorziening komen. Volgens Fred Gardner (Teamwork Technology) is de kop van Noord-Holland nu al energie leverend, alleen niemand weet het.

 


In het regeerakkoord staat dat ‘grote hervormingen en noodzakelijke doorbraken mogelijk zijn’ ook in het energiebeleid. Sinds de eerste editie van the Powerhouse ben ik er van overtuigd geraakt dat juist deze regio leidend kan zijn in de transitie naar de duurzame economie en een groene groei die het kabinet nastreeft! De vraag is hoe zorgen wij ervoor dat onze bijdrage als pioniers en koplopers verzilverd wordt?De pitches illustreerden dat wij goed zijn in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe concepten om energie op te wekken en te besparen: kijk bijvoorbeeld naar het ‘LED spaarplan’ van Jordi Bron.

 


John Koomen verteld over het energie besparen met groen…

 

 

Zou het niet mooi zijn als wij als vernieuwende MKB ondernemers ook kunnen profiteren van de maatregelen die het kabinet wil nemen zoals het topsectoren beleid, Techniek pakt, nieuwe greendeals en fiscale maatregelen?

Wat wij nodig hebben is een eigen duidelijke ‘realistische, ambitieuze groene groeistrategie’. Want onze regio heeft alles in huis om uit te blinken en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de nelle ontwikkeling van nieuwe energiebronnen: we hebben relatief veel groen, veel wind en veel zon, een innovatieve agrarische sector en een goed vertegenwoordigde energiesector…

Onze Energy board is een goede stap, maar ook wij als ondernemers en ZZP'ers kunnen onze krachten bundelen en ons innovatievermogen en onze visies en ideeën kenbaar maken in de regio en… in Den Haag. Wie organiseert mee aan de volgende Powerhouse! Laat het weten @DOinNWH!

logo rabobank foundingpartner DOinNWH