Core business

Family dining in een modern jasje, duurzaam gebouwd met oog op de toekomst. Bij Restaurant ZilteZoen "next generation" is alles in de uitstraling en uitvoering gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Laagdrempelig, modern, natuurrijke omgeving, internationale kaart, orginele presentatie, respect voor mens en milieu. Kortom ZilteZoen.

Naar boven

Motivatie en/of Visie mbt Duurzaam Ondernemen

We (Marcel Hansen en Marcel Kroef, eigenaren Zilte Zoen) hebben een passie voor ‘low miles food’, natuurlijk en eerlijke producten. De duurzaamheid van onze voeding wordt steeds belangrijker, ook voor restaurants. Niet slechts omdat we anders straks niks meer te koken hebben, maar ook omdat puur en eerlijk hot zijn.

Marcel Hansen: Ik heb veel gereisd en met eigen ogen gezien dat we te veel van de aarde nemen en te weinig geven. Door duurzame producten op het menu te zetten kan ik een klein beetje bijdragen aan een betere wereld.’’

Om ons kroost (en dat van anderen) ook een toekomst te geven vol (h)eerlijk eten.

Naar boven

Eigen invulling van Duurzaam Ondernemen

Bij Zilte Zoen staat duurzaamheid hoog op zowel de menukaart als in de overige onderdelen van de bedrijfsvoering. Enkele concrete voorbeelden:

- In alle drie de restaurants schenken we fairtrade koffie en biologische wijnen;
- Verder op de menukaart altijd een waaier van duurzame producten, zoals vlees van het Limburgs kloostervarken, groenten van eigen landje, GRO-oesterzwammen, etc. etc.
- En er wordt volop geëxperimenteerd met ‘het nieuwe eten’: ook katateang, op thaise wijze bereidde sprinkhanen staan op de kaart.
- Sinds januari 2011 is Restaurant ZilteZoen officieel MSC-gecertificeerd.
- Het toiletpapier en de tafelbladen zijn van gerecycled materiaal .
- De urinoirs zijn zo ontworpen dat ze weinig water verbruiken.

Naar boven

Mbt Duurzaam Ondernemen, hoe zou je je bedrijf typeren?

Gevorderd

Naar boven

Ambities

Zilte Zoen spreekt de ambitie uit om 80 procent duurzame gerechten op de kaart te hebben, afvalscheiding te intensiveren en daar een voorbeeld mee te zijn voor gemeente en collegas , alle beslissingen en investeringen (ook mbt aanname nieuw personeel) toetsen aan de mogelijkheid deze duurzaam te doen.

Wensen

Stimuleren en activeren , samen in een flow komen een voorbeeld te zijn voor anderen( in onze branche) en daarmee ook naast een ideologisch een commercieel doel te bereiken

Naar boven

Toekomstperspectief regio Noordwest Holland

We ondersteunen de ambitie van Bergen NH om de titel fairtrade gemeente binnen te halen en zich verder te ontwikkelen als duurzaamste kustplaats van Nederland.

Naar boven

Wat ik verder nog kwijt wil

Duurzaam ondernemen is geen vrijblijvendheid meer.

Naar boven

Bedrijfsgegevens

Zilte Zoen
Boulevard 2
Zilte Zoen 1931 CJ
Egmond aan Zee

06 51610455
Contactpersoon
DIRECT AAN DE NOORD BOULEVARD IN EGMOND AAN ZEE AAN DE VOET VAN DE VUURTOREN TREFT U RESTAURANT ZILTEZOEN - EGMOND AAN ZEE. EEN LAAGDREMPELIG RESTAURANT DIRECT AAN DE KUST, WAAR MET RESPECT VOOR MENS EN MILIEU EEN TRENDVOLGENDE INTERNATIONALE DUURZAME MENUKAART WORDT GEVOERD.
Deel dit bericht