Core business Wieringer Pakhuis

Verkoop van voornamelijk Hollandse streekproducten uit het hele land via beurzen, markten, fairs en de webwinkel www.uiteigenstreek.nl. Daarnaast maak ik veel relatiegeschenken en kerstpakketten met streekproducten.

Naar boven

Motivatie en/of Visie mbt Duurzaam Ondernemen

Ik ben enkele jaren geleden gestart met verkoop en promotie van streekproducten uit Wieringen, het Waddengebied (Waddengoud)en inmiddels heel Hollands Kroon. Afgelopen jaar heb ik heel veel kerstpakketten met streekproducten gemaakt. De vraag groeit.

Naar boven

Eigen invulling van Duurzaam Ondernemen

De producten die ik aanbied zijn vrijwel allemaal biologisch en hebben het EKO en of Waddengoud keurmerk. De producten komen uit Nederland, dus dichtbij. Met betrekking tot de keuze van verpakkingsmateriaal kijk ik naar milieuvriendelijkheid.

Naar boven

Mbt Duurzaam Ondernemen, hoe zou je je bedrijf typeren?

Starter

Naar boven

Ambities

De overname van de webwinkel www.uiteigenstreek.nl is voor mij een aanzet om landelijk streekproducten aan te bieden en te promoten.
Ik heb de ambitie om in 2014 of 2015 een vrijkomend pand in Den Oever als 'Waddenhalte Den Oever' in te richten met een aanbod van echte Hollandse streekproducten in combinatie met kunst (galerie). Het moet een sfeerwinkel worden waar ook grote groepen ontvangen kunnen worden en waar activiteiten op culinair, maar ook op het gebied van kunst en cultuur gestalte moeten krijgen.

Wensen

Om te starten in het vrijkomende pand waar nu een supermarkt is gevestigd, moet ik investeerders vinden om dit te kunnen financieren (zeker in de opstartfase). Verder zou ik vooraf een onderzoek willen laten verrichten over de haalbaarheid van mijn plan. Eveneens wil ik een specialist mbt inrichting inhuren. De gemeente Hollands Kroon heeft mij benaderd om dit initiatief te nemen. Ik heb veel contact met de Waddengroep die verantwoordelijk is voor het keurmerk Waddengoud. En met de eigenaar van Waddendelicatessen.

Naar boven

Toekomstperspectief regio Noordwest Holland

Streekproducten, zowel vers al verwerk tot houdbaar product, kunnen de regio Noordwest Holland nog een extra impuls geven. Productontwikkeling en het stimuleren voor de opzet van kleinschalige productiebedrijven kunnen daarbij een rol spelen. De land- en tuinbouw moet hiervoor extra gestimuleerd worden.

Naar boven

Wat ik verder nog kwijt wil

De eerste bijeenkomst van Duurzaam Ondernemen in NWH heeft mij gestimuleerd om voort te gaan op de ingeslagen weg. Langzamerhand zie ik mogelijkheden om van het aanbieden van streekproducten mijn hoofdberoep te maken. Momenteel is dat mijn werk als freelance journaliste.

Naar boven