Core business

Het recyclen van groenafval (uitgezonderd gft) tot duurzame biologische compost.

Naar boven

Motivatie en/of Visie mbt Duurzaam Ondernemen

Wij maken als enige in Noord-Holland duurzame biologische compost voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw maar ook in plantsoenen, tuinen, golfbanen, sportvelden enz. en zijn specialist in het verbeteren van het bodemleven. Wij zoeken aansluiting bij andere bedrijven om ons netwerk te vergroten en kennis te delen over duurzaam ondernemen.

Naar boven

Eigen invulling van Duurzaam Ondernemen

Tardy brengt uw bodem in balans. Ecologische of biologische land- en tuinbouw begint bij het in balans brengen van de bodem voor wat betreft organische stof, hoofdelementen en sporenelementen.
Een bodem in balans kenmerkt zich door een goede structuur, lage onkruiddruk, gezonde en vitale gewassen en hogere opbrengsten van producten met een goede kwaliteit (uiterlijk, kleur, geur, smaak en houdbaarheid) en met een gezondheid versterkende en onderhoudende waarde. De groei van de biologische sector valt samen met toenemende interesse in duurzaamheid bij de consument en het bedrijfsleven. Onderzoek wijst uit dat de consument veel duurzame eigenschappen aan biologische producten toedicht.

Naar boven

Mbt Duurzaam Ondernemen, hoe zou je je bedrijf typeren?

Koploper

Naar boven

Ambities

Heel Noord-Holland voorzien van onze biologische compost. Tardy heeft al zo’n 20 jaar ervaring in het verbeteren van het bodemleven. En de biologische basiscompost van Tardy is goedgekeurd door de SKAL volgens bijlage I van Verordening 889/2008 en de Nederlandse herziene invulling van het biologische mestbeleid. Tardy wil tuinders, bedrijven, gemeenten en particulieren het belang van toepassing en gebruik van onze biologische producten laten inzien: immers een gezonde bodem zorgt voor een gezond leven voor mens, dier en plant.

Wensen

Het bevorderen van de biologische land en tuinbouw dmv het toepassen van onze biologische producten; en duurzame en succesvolle samenwerking met de leden van DOinNWH.

Naar boven

Toekomstperspectief regio Noordwest Holland

Chemievrij werken in land- en tuinbouw, in plantsoenen van gemeenten, op sportvelden en in tuinen. Minder chemie, betere wereld.

Naar boven

Wat ik verder nog kwijt wil

 

In deze tijd is verantwoord en liefdevol omgaan met ‘moeder aarde’ een belangrijk aspect.
Er zijn veel veranderingen gaande in de wereld en bewust omgaan met onze aarde is één van de goede ontwikkelingen.
Tardy B.V. kan met zijn biologische compost hieraan een steentje bijdragen.

 

Naar boven