Core business 


De naam More Than Gifts (voorheen De Kerstpakkettenman) geeft precies aan waarin we uniek zijn: het leveren van geschenken met een verhaal!

More Than Gifts is de handelsnaam van het bedrijf Project88 dat in 2007 is opgericht. Vanaf 2012 is De Kerstpakkettenman verder gegaan onder de handelsnaam More Than Gifts. Dit omdat we meer doen dan alleen kerstpakketten.

Wat ons verder bijzonder maak:
• More Than Gifts is specialist is op het gebied van streekproducten.
• More Than Gifts ontwerpt producten als geschenkverpakkingen, kalenders, bordspellen, servies, etc ontwerpt en in combinatie met artiesten en medewerkers van sociale werkplaatsen tot stand laat komen.
• More Than Gifts is sinds augustus 2012 gevestigd in het pand van het WNK. Dit is een sociale werkvoorziening in Alkmaar, waar More Than Gifts ook de inpakwerkzaamheden en een deel van het vervoer aan uitbesteed.

Naar boven

Motivatie en/of Visie mbt Duurzaam Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij ons in de genen. We zijn ervan overtuigd dat we als mensheid zuinig (lees veel zuiniger dan nu) dienen om te springen met de schaarse bronnen die de aarde ons biedt. Het bedrijfsleven vormt in onze optiek een belangrijke schakel in het proces om tot een duurzame manier van leven te komen. Daarnaast biedt MVO veel mogelijkheden. Juist door de grote aandacht en de toenemende vraag naar duurzame goederen zijn er veel innovatieve en moderne producten te vinden in deze jonge branche.

Ron Hof, eigenaar en directeur: ,,Mijn doel is om met de People, Planet & Profit waarden te ondernemen. Het is de balans tussen succesvol ondernemen en de leefbaarheid van onze wereld.” More Than Gifts vindt het van groot belang dat bedrijfsactiviteiten niet ten koste gaan van de wereld en duurzaam ondernemen staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Dit dragen we ook uit naar onze klanten. Zoals onze bedrijfsnaam al zegt, krijgt de klant niet zomaar een product, maar een product met een bijzonder verhaal.

Naar boven

Eigen invulling van Duurzaam Ondernemen

More Than Gifts wil zich onderscheiden met duurzame producten op een duurzame arbeidsmarkt.
Omdat wij ons goed voelen bij een verantwoorde bedrijfsvoering en er ook een uitdaging in zien om dit steeds verder door te voeren kijken wij constant naar onze bedrijfsprocessen om te zien waar het toch nog even groener kan. Enkele voorbeelden hoe wij ons duurzame beleid ten uitvoer brengen:

Bedrijfsvoering
De bedrijfsvoering en de bedrijfsfilosofie zijn zoveel mogelijk gericht op duurzaamheid. Duurzaam is Planet en Profit, maar ook zeker People. More Than Gifts is gevestigd in het pand van het WNK te Alkmaar, een sociale werkvoorziening. Hier is ons kantoor en de showroom. Het WNK staat voor "People". Het is een re-integratiebedrijf dat erop gericht is zoveel mogelijk mensen weer naar de arbeidsmarkt te brengen. Alle geschenken, kerstpakketten en relatiegeschenken worden ingepakt bij het WNK in Alkmaar. Verzending van pakketten gebeurd via Post NL groen en onze websites worden ‘groen gehost". Daarnaast is het opvulmateriaal in onze kerstpakketten van volledig biologisch afbreekbaar materiaal en compenseren we jaarlijks onze CO2 uitstoot.

Assortiment
More Than Gifts wil meer leveren dan alleen een geschenk. Bij ieder product zit wel een bijzonder verhaal. Bij More Than Gifts gaan we veel verder dan alleen een duurzame bedrijfsvoering. Juist in het assortiment valt de meeste winst te boeken op het gebied van duurzaamheid. Maar wat is dan een duurzaam assortiment? Deze vraag is niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Niet altijd is exact te achterhalen waar en hoe een product is gemaakt, wat de keerzijden zijn van een gebruikt materiaal etc. Gelukkig zijn er steeds meer leveranciers / fabrikanten die op een transparante meetbare manier inzicht geven in de duurzaamheid van een product. Op basis van deze informatie beoordelen wij of het product in aanmerking voor ons assortiment. 100% duurzaamheid bestaat in onze optiek niet, maar we trachten wel steeds een stap verder in deze richting te zetten.

Goede doelen
More Than Gifts werkt samen met goede doelen organisatie Pifworld. Bij Pifworld gaat 100% van het gedoneerde geld direct naar het project. Zo zijn mede dankzij More Than Gifts de projecten ‘Rescue girls by car" en ‘Onderwijs voor 1354 kinderen" gerealiseerd. Pifworld maakt doneren interactief. Elk project kan gevolgd worden via foto"s, filmpjes en nieuwsberichten; wel zo transparant. "Pifworld bundles forces for a better world."

Productontwikkeling
More Than Gifts heeft een eigen ontwerpbureau waar diverse producten ontwikkeld worden. Gedreven door de drang naar een schonere planeet, geïnspireerd door een enorme creativiteit worden verschillende producten bedacht, vormgegeven en op de markt gebracht. Twee voorbeelden:

Enige jaren geleden is het bordspel "het IJsberenspel" door More Than Gifts op de markt gebracht. Uiteindelijk is dit spel in de top van best verkochte spellen van Nederland terecht gekomen. Het idee, de speelwijze en de vormgeving zorgden samen voor de succesformule. Bij het ijsberenspel dien je jouw ijsbeer als eerste bij het meer vol vissen te laten komen. Dit lukt als je vragen en opdrachten over het "people & planet" goed beantwoord.
Ook ons People Planet Profit spel heeft een duurzaam karakter. Als ondernemer dien je ervoor te zorgen dat je als eerste je bedrijf hebt uitgebreid tot 10 vestigingen. Bij de winnaar zijn de 3 P"s van People, Planet en Profit in balans.

Hosting: onze website wordt op een milieuvriendelijke wijze gehost bij Evoswitch. Zie op www.evoswitch.com hoe zij dit doen.

Klimaatcompensatie: Voor het vervoer van de artikelen naar ons is een berekening gemaakt hoeveel CO2-uitstoot hierbij vrij is gekomen. Door te investeren in duurzame energieprojecten wordt deze uitstoot gecompenseerd via de Climate Neutral Group.

Opvallend product: groeipapier.
Voor het maken van bijvoorbeeld offertes maken wij gebruik van groeipapier. Dit is papier voorzien van bloemenzaadjes. Na gebruik kan dit papier begraven worden onder een laagje aarde en voorzien van voldoende water zullen er na enkele dagen bloemen uit de grond verschijnen

Naar boven

Mbt Duurzaam Ondernemen, hoe zou je je bedrijf typeren?

Koploper

Naar boven


Ambities

Een van onze ambities is om in de toekomst heel Nederland te voorzien van een duurzaam eindejaargeschenk. Naast het feit dat een duurzaam eindejaargeschenk bedraagt aan een betere wereld, werkt het ook motiverend. Medewerkers kunnen hun duurzame activiteiten complementeren door middel van een duurzaam eindejaargeschenk en deze filosofie zo overdragen op hun eigen werknemers. Daarnaast willen we met onze bedrijfsvoering andere ondernemers inspireren en aantonen dat, zo lang je je voldoende inzet, maatschappelijk verantwoord ondernemen op vele verschillende manieren mogelijk is. Deze jonge branche biedt vele mogelijkheden en perspectieven en het zou fantastisch zijn als de branche zich blijft ontwikkelen en uitbreiden.

Daarnaast hebben we de ambitie om een bepaalde structuur in streekproducten aan te brengen. More Than Gifts is op dit moment specialist in streekgerechten, maar loopt vaak tegen het probleem aan dat de velen verschillende streekproducten totaal van elkaar afwijken. In de toekomst wil More Than Gifts met een oplossing komen om hier een bepaalde structuur in aan te brengen, zonder dat de charmes van de streekproducten verloren gaan. Daarnaast zal het, de vaak relatief kleine, streekproducenten kunnen helpen om hun activiteiten te vergroten.

Wensen

De belangrijkste wens van More Than Gifts is dat ondernemers elkaar (nog meer) zouden moeten inspireren om over te gaan op maatschappelijk verantwoord ondernemen en deze filosofie ook daadwerkelijk overdragen op hun personeel, bijvoorbeeld door middel van een duurzaam eindejaargeschenk. Daarnaast zouden we het fantastisch vinden als andere ondernemers met ideeën of oplossingen zouden komen met betrekking tot het dilemma rond de streekgerechten.

Naar boven

Toekomstperspectief regio Noordwest Holland

Zoals onder de kop Ambities al besproken, is More Than Gifts specialist in streekproducten. De verschillende duurzame streekleveranciers uit Noordwest Holland zouden zich meer op de kerstmarkt moeten richten, door bijvoorbeeld een structuur aan te brengen in de verpakking van de producten. Zo zouden streekproducenten kunnen gaan samenwerken om dit te realiseren, en hun (vaak relatief kleine) activiteiten te bundelen en uit te breiden. Een kerstpakket is een prachtig moment voor mensen om kennis te maken met streekproducten. Bovendien is de kwaliteit vaak hoger dan de gangbare kerst fooditems.
Uitdaging: logistiek (korte levertijden, grote aantallen), uitstraling (niet één en dezelfde look & feel van producten), prijzen (vaak wat duurder), veel leveranciers want allemaal specialisten (onhandig voor kerstpakketbedrijf).
Mogelijke oplossing: 1 foodlijn creëren met een aantal producten van verschillende leverancier onder 1 label, zonder dat de producten hun charme verliezen.

Naar boven

Wat ik verder nog kwijt wil

Tip voor ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen: Begin ermee! Je ontmoet daardoor
veel mensen die ermee bezig zijn, dat geeft inspiratie.

Naar boven