Core business

Keukencentrum Texel biedt een unieke combinatie van keukenshowroom, kookwinkel en kookstudio.

Naar boven

Motivatie en/of Visie mbt Duurzaam Ondernemen

Duurzaam ondernemen is de toekomst. Sinds onze duurzame nieuwbouw zijn we nog bewuster naar energiebesparing gaan kijken, en hebben de nieuwste technieken in ons pand verwerkt. Dit heeft geresulteerd in een Groenverklaring van Agentschap NL. We willen graag een voorbeeldfunctie vervullen op weg naar een Zelfvoorzienend Texel in 2020 en dragen daar graag ons steentje aan bij.

Naar boven

Eigen invulling van Duurzaam Ondernemen

- Ons bedrijf is gevestigd in een door ons zelf ontwikkelde, zeer duurzame nieuwbouw met Groenverklaring van Agentschap NL waarin zoveel mogelijk energiebesparende toepassingen zijn verwerkt. Voor lage temperatuur (vloer)verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van aardwarmte in combinatie met een zonneboiler voor de warmwatervoorziening. In het gehele pand is LED verlichting toegepast, in combinatie met aanwezigheidsmelders zodat 60-70 % energiebesparing wordt gerealiseerd. Er wordt gebruik gemaakt van FSC hout voor alle toepassingen.
- In de kookwinkel worden duurzame merken en producten verkocht
- Kwalitatief hoogwaardige keukens met PEFC, Kwaliteits- en Milieucertificaten
- Advies over aanschaf energiezuinige inbouwapparatuur en energiebesparing

Naar boven

Mbt Duurzaam Ondernemen, hoe zou je je bedrijf typeren?

Gevorderd

Naar boven

Ambities

Een Texelse proeftuin bieden op duurzaam kookgebied van keukens tot koken. Zoveel mogelijk mensen voorlichten en overtuigen om slimmer en duurzamer te koken waarbij we de geweldige rijkdom van Texelse streekproducten natuurlijk graag blijven promoten.

Wensen

Een platform bieden om onze ambities bekend te maken, zodat we veel mensen kunnen bereiken, o.a. door een bijeenkomst op Texel te organiseren.

Naar boven

Toekomstperspectief regio Noordwest Holland

N.v.t.

Naar boven

Wat ik verder nog kwijt wil

In de splinternieuwe showroom van Keukencentrum Texel in Den Burg vindt u een unieke combinatie van kookwinkel, keukens en een kookstudio onder één dak ! Er is keuze uit verschillende kwaliteitskeukens in diverse prijsklassen, voor ieder budget. Om optimaal te kunnen kokkerellen heeft u natuurlijk het juiste gereedschap nodig... Daarvoor kunt u terecht in onze uitgebreide kookwinkel waar naast keukenmachines, pannen, messen, bakblikken en kookaccessoires ook delicatessen als olie, azijn, dippers, kruiden en thee verkrijgbaar zijn.

Op de zaterdagmiddag tussen 14.00 - 16.00 uur wisselen kookworkshops en kookdemonstraties elkaar af. De kookdemonstraties zijn gratis toegankelijk, wij geven uitleg over de mogelijkheden van diverse keukenmachines en het gebruiksgemak wordt getoond, in combinatie met gezellig proeven en een aantrekkelijke actie. Tijdens een kookworkshop, waarbij u zelf onder begeleiding gaat kokkerellen, wordt met behulp van onze inbouwapparatuur en keukenmachines een drie-gangen maaltijd bereid, die na afloop samen wordt genuttigd. Meer informatie kunt u vinden op de website van Keukencentrum Texel.

Naar boven