De toekomst van het gas!

 

Uitnodiging Bijeenkomst "De Toekomst Van het Gas af”

Dé bijeenkomst voor ondernemers in de regio Alkmaar die graag goed geïnformeerd willen worden over de toekomstige consequenties van het overheidsbesluit "Van het Gas af”.

 

TAQA is een van de grootste onafhankelijke producenten van energie ter wereld met ondernemingen in tien landen. In Nederland wint en produceert TAQA zowel onshore als offshore olie en gas uit verschillende kleinere velden. Daarnaast opereert TAQA in de regio Alkmaar twee ondergrondse gasopslagen: de Piek Gas Installatie en Gasopslag Bergermeer. Ook voor hen zal dit besluit consequenties hebben. Op welke wijze heeft dit besluit een impact op hun organisatie en op welke wijze bereiden zij zich voor op de energietransitie?

 

TAQA faciliteert op zijn Boekelermeerlocatie ook het expertisecentrum Investa – een bedrijvencluster waarin ondernemers, onderzoekers en overheden samenwerken aan duurzame en innovatieve groene gas initiatieven. Technologieontwikkeling op het gebied van biomassavergisting en een brede toepassing van de geproduceerde gassen staan centraal.

René Zwanepol, Managing Director van TAQA Energie en Peter Simões, Directeur Investa, vertellen graag hun verhaal over de rol van hun organisaties bij de energie transitie.

De bijeenkomst vindt plaats op een bijzondere locatie. Het verleden van het gas ontmoet de toekomst van het gas. De historie van de GAS!Fabriek in Alkmaar begint in de 1883 toen de nieuwe lichtbron op gas werd ontdekt. Nu herinnert alleen het gebouw uit 1915 nog aan de tijd dat de gemeente Alkmaar bijna een eeuw lang gas produceerde voor de stad.

 

Dit erfgoed, de verhalen, het stalen spant en de bakstenen hebben zij weer tot leven laten komen, zodat jong en oud het verhaal van de GAS!Fabriek kunnen blijven ervaren. Met dank aan hun vrienden en helden stoomt het weer op deze plek waar vroeger gas was.

 

Programma

15.30                     Inloop en ontvangst

16.00 – 16.30     Presentatie van René Zwanepol en Peter Simões

16.30 – 17.00     Gelegenheid tot inhoudelijke discussie over beide presentaties

17.00 – 18.00     Gelegenheid tot netwerken

18.00                     Afsluiting

 

Aanmelding

Aanmelding voor deze bijeenkomst kan via de link op onze website.

 

Bereikbaarheid

De locatie Gasfabriek aan de Helderseweg 28 in Alkmaar in goed bereikbaar.

Openbaar vervoer

De locatie is goed te bereiken met Openbaar Vervoer. U kunt eventueel gaan lopen vanaf Station Alkmaar of u neem Connexxion bus 157 richting Tuitjenhorn.

Zoeken
Deel dit bericht

Data & Locatie

Datum
Tijd
Locatie
Aanmelden voor een evenement

Wil jij aanwezig zijn? Meld je dan met het formulier hiernaast aan!


logo rabobank foundingpartner DOinNWH