Dag van de DUURZAAMHEID 2016


10 oktober 2016 is dit jaar de dag van de duurzaamheid.

Als DOinNWH duurzaam netwerk willen we die dag wat speciaals organiseren. Dit organiseren we samen met DORA (Duurzaam Ondernemen Regio Amsterdam)

We nemen u graag de gehele dag mee en maken er een inspirerende dag van langs bedrijven die koplopers zijn op hun gebied. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Uitnodiging

Op 10-10-2016 organiseren DOinNWH (Duurzaam ondernemen in Noord West Holland) en DORA (Duurzaam ondernemen Regio Amsterdam) in het kader van de Dag van de Duurzaamheid een bustocht langs duurzame ondernemingen in Noord-Holland. Beide netwerk organisaties zetten zich in om duurzame ondernemers met elkaar te verbinden en hun praktijk te delen. Naast leden van DOinNWH en DORA kunnen ook andere geïnteresseerde ondernemers deelnemen aan deze dag. Kom duurzame inspiratie opdoen tijdens de bedrijfsbezoeken en kom netwerken! Stap op bij NS-station Alkmaar Noord of NS-station Krommenie. (of kom op eigen gelegenheid naar Forbo). Aan het einde van de expeditie brengen wij je daar weer terug.

Deelname aan deze duurzame expeditie is gratis, maar meld je wel aan voor een plaats. Leden van DOinNWH en DORA krijgen voorrang, echter alleen als zij zich voor 1 oktober hebben opgegeven. Verder wordt de datum van aanmelding gevolgd.  Aanmelden onderaan deze pagina (knop "meld je aan")

Programma

08.30 uur Vertrek opstapplaats NS-station Alkmaar Noord

09.00 uur Vertrek opstapplaats NS-station Krommenie-Assendelft

We starten deze inspirerende dag van bedrijfsbezoeken bij Forbo Krommenie. 

Forbo

Forbo Flooring Systems is producent van professionele vloerdekkingsproducten zoals vinyl, textiel, entree vloeren en linoleum. Forbo is vooral gekend als Linoleum producent. Linoleum is een bijzonder product, ooit de eerste en enige harde, gladde gesloten vloer, nu vooral bekend onder het merk Marmoleum. Linoleum (Marmoleum) is een 100% natuurlijk product, een die zich moeiteloos kwalificeert als het meest effectieve C2C product, en een die zich een Platinum status kan laten aanmeten in een LEED certificering.

Lunch locatie

Voor de lunch gaan wij naar het Kweekcafé in Haarlem Noord. Een delegatie van Urgenda maakt op de Dag van Duurzaamheid een tour met elektrische voertuigen van Groningen naar Den Haag en zal zich voor de lunch in het Kweekcafé aan ons gezelschap toevoegen. Een unieke gelegenheid voor een Meet&Greet. Na de lunch nemen wij afscheid van de delegatie van Urgenda en gaan wij op weg naar Amsterdam. 

Orgaworld

Het bedrijfsbezoek aan Orgaworld is een combinatie bezoek aan Orgaworld, Van de Bron & Icova

Orgaworld

Orgaworld verwerkt in Amsterdam via vergisting organisch afval van restaurants en winkels en maakt hier groene stroom, warmte en een meststof van, en sluit hiermee lokale kringlopen.

Van de Bron

Vandebron is een energiebedrijf. Ze levert consumenten en kleine bedrijven groene stroom, rechtstreeks ‘van de bron’, in dit geval Orgaworld. Vandebron zal u meenemen in de voordelen van een lokale kringloop.

Icova

Icova is een zusterbedrijf van Orgaworld ondersteunt in Amsterdam de gemeentelijke doelstelling van ‘Agenda Duurzaam’, om de inzameling  en het transport schoner te maken, onder andere door inzet van Euro6 voertuigen, elektrische voertuigen en vervoer over het water.  

Daarna vertrekken wij met de bus richting Alkmaar voor het volgende bedrijfsbezoek. 

Sortiva

Sortiva verwerkt afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Door dat op een milieubewuste manier te doen, dragen wij bij aan een duurzame samenleving.


Deze expeditie sluiten wij ’s middags af met het bedrijfsbezoek, hapje en drankje bij Sortiva te Alkmaar. Om 18.00 uur vertrekt de bus bij Sortiva richting NS-station Alkmaar-Noord en NS-station Krommenie om u weer bij uw vertrekpunt (OV of uw auto) terug te brengen. 

Bij aanmelden graag aangeven of u op eigen gelegenheid komt of meegaat vanaf één van de stations (zo ja welk station!) Dan weten we wanneer we compleet zijn op de stations. Geef ook uw mobiele nummer door zodat we u kunnen bereiken als we u missen! Tot slot geeft u svp aan of u lid bent van DORA/DOinNWH. U kunt deze info kwijt in het vakje opmerkingen bij uw aanmelding.

Opgeven staat voor alle bedrijven open. Voorrang voor leden. Leden dienen zich voor 1 oktober op te geven! Daarna vervalt de voorrangsregeling.

Wanneer u zich heeft opgegeven en u verschijnt niet zien we ons genoodzaakt u € 37,50 aan organisatiekosten in rekening te brengen.


Zoeken
Deel dit bericht

Data & Locatie

Datum
Tijd
Locatie
Aanmelden voor een evenement

Wil jij aanwezig zijn? Meld je dan met het formulier hiernaast aan!


Andere evenementen

logo rabobank foundingpartner DOinNWH